dijous, 3 de maig del 2012

LA VIQUIPÈDIA, EXEMPLE DE DIFUSIÓ LINGÜÍSTICA

"Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure d'internet, s'ha convertit en l'última dècada en una important eina de difusió tant de l'idioma com dels punts de vista propis de les cultures minoritàries". Així comença l'article firmat per la periodista de BBC Mundo, la redacció de la BBC per a Amèrica Llatina, Anahi Aradas. 
En ell utilitza la Viquipèdia en català d'exemple de com la Viquipèdia pot servir per promocionar una llengua a la xarxa. La BBC destaca que la Viquipèdia en català té 370.000 articles, quasi la meitat que la Viquipèdia en castellà, cosa que contrasta amb el nombre de parlants d'un i altre idioma. 

Repassant la història de la Viquipèdia en català, recorda que va ser la primera edició no anglesa en tenir un article. L'escollit va ser Àbac i el va fer un andorrà en 2001, el qual va decidir arbitràriament començar per la lletra A. 

L'article destaca, a més, la feina que fa l'associació Amical Viquipèdia per promocionar la Viquipèdia amb tallers, conferències i destaca dos dels projectes més ambiciosos: Viquiescoles i GLAM-WIKI. El primer projecte pretén fer arribar la Viquipèdia als estudiants de secundària, Batxillerat i cicles formatius en forma de concurs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada