dimecres, 11 de juliol del 2012

"CALPE.ES" DESAPAREIX DEL GOOGLE PER NO RESPONDRE A L'OFICIAL "CALP"

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha demanat a Google Espanya que corregeixi més d'1.000 topònims valencians continguts en l'aplicació Google Maps (a escala 1:20) en els quals ha trobat errors, segons teletip d'avui d'EFE.

Segons ha informat aquesta institució en un comunicat, aquests errors fan referència tant a noms oficials d'alguns municipis com a la denominació de certs elements orogràfics, hidrogràfics, carreteres, partides i paratges.

Entre ells, Calp. Des del 12 de desembre de 2008, el topònim oficial del municipi és Calp, en valencià, però, atenent a comerços, hotelers i la resta del sector turístic, es treballa des de la pàgina de regidoria de Turisme "www.calpe.es" que rep més de 35.000 visites mensuals i mou el 80% del negoci a través d'internet. La paraula Calp s'utilitza com a marca per a promoció turística des de fa més de 40 anys tant per l'ajuntament com pels empresaris locals.

calpe.es és un potent portal turístic, que opera a través de l'aplicació Google *Maps, i que facilita les reserves amb els sectors turístics i promou i dóna difusió al municipi turísticament.

Des d'avui, les cerques en Google de Calp ja no ofereixen aquesta pàgina municipal entre els resultats.

L'alcalde, César Sánchez, ha afirmat amb preocupació que "des que va desaparèixer el topònim Calp mai havíem contemplat que es pogués ocasionar dany econòmic al sector turístic i caldrà estudiar una solució".

Sánchez ha assenyalat que el turisme és el cor del municipi i en aquests moments de dificultats econòmiques no podem jugar amb l'economia local.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada