dijous, 15 de novembre del 2012

LA VIQUIPÈDIA GUANYA A LA WIKIPEDIA

Un estudi recent realitzat per Mark Graham descobreix que, al territori englobat per l'estat espanyol, el català és la llengua amb més presència de la Wikipedia, superant al castellà.

Segons Graham, “a Espanya hi ha el cas d’una “llengua minoritària” (el català) amb una quantitat significativament superior (aproximadament trenta-cinc mil articles) que la llengua majoritària (el castellà/espanyol) del país. Enlloc del món podem veure una visibilitat tan alta per a una llengua relativament petita”.

”Les dades geogràfiques han estat obtingudes a base de combinar dues fonts independents de dades georeferenciades, que són WikiLocation i Georeferenzierung. Aquestes eines ens permeten recollir informació en 44 llengües diferents que abracen un 87% de tots els articles publicats a les diferents viquipèdies amb més de 100.000 articles rastrejats”, explica Graham.

A vegades busques alguna cosa al Google o la Viquièdia i prefereixes escriure-la en castellà perquè penses que la busqueda donarà major quantitat de resultats. 
Bé, doncs ara ja sabem quina és la realitat. Podem utilitzar la nostra llengua amb total eficiència a la xarxa, a més açò contribuirà a seguir muntant aquestes xifres, que a l'hora contribuirà a que la nostra cultura siga pressa més seriosament dins d'aquest món virtual.